Vrijeme: Umjereno oblačno

0
250

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -1 stupanj, Bjelašnica 3, Brčko, Bugojno i Srebrenica 5, Tuzla 6, Gradačac, Ivan Sedlo i Sarajevo 7, Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 8, Stolac 9, Banja Luka 10, Mostar 11, Trebinje 12, Neum 15 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, u Bosni postupno povećanje oblačnosti, dok će u Hercegovini biti nešto sunčanije. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20, na jugu do 22 stupnja.

Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here