Vrijeme: Umjereno do pretežno oblačno

0
80

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Sokolac 10, Ivan Sedlo 11, Bugojno i Sarajevo 12, Drvar, Sanski Most i Zvornik 13, Bihać i Tuzla 14, Bijeljina, Livno, Prijedor i Zenica 15, Banja Luka i Doboj 16, Brčko, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Mostar i Trebinje 20, Neum 21 stupanj.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima uglavnom prije podne. U poslije podnevnim satima, razvojem oblačnosti, mjestimično je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stupnjeva.

Uz više svježine i povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda. U drugom dijelu dana, ugođaj bi povremeno mogli pokvariti mjestimični, kratkotrajni pljuskovi.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here