Vrijeme: U BiH sunčano, poslije podne mogući pljuskovi

0
208

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Lokalno više oblačnosti ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 14; Bugojno i Ivan Sedlo 16; Jajce i Sarajevo 17; Srebrenica 18; Livno i Tuzla 19; Bihać, Sanski Most i Zvornik 20; Doboj, Grude i Trebinje 21; Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg i Stolac 22; Gradačac i Mostar 23; Brčko 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U planinskim područjima poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here