Vrijeme: Sunčano, u večernjim satima lokalni pljuskovi

0
171

Jutros je na istoku Bosne i jugoistoku Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 13; Ivan Sedlo 15; Bugojno, Livno 16; Sarajevo 17; Jajce 18; Zenica 19; Bihać, Doboj, Sanski Most, Tuzla 20; Banja Luka, Trebinje 21; Bijeljina, Grude 22; Gradačac, Mostar 23; Brčko, Stolac 24;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima porast naoblake, u većem dijelu naše zemlje, uslovit će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni.
Dnevne temperature od 27 do 33 °C.

Prvi dio dana biće ugodniji, uz ne suviše visoke temperature i sunčanije vrijeme. U poslijepodnevnim satima, pojačan osjet sparine i povremeni pljuskovi mogli bi kod osjetljivijih osoba uzrokovati poteškoće. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će biti nešto lošija u Krajini i na sjeveru zemlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here