Vrijeme: Sunčano, u poslijepodnevnim satima mogući lokalni pljuskovi

0
64

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Sokolac 15, Bugojno i Ivan Sedlo 16, Livno 18, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 19, Sanski Most i Zvornik 21, Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor i Tuzla 22, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 23, Brčko i Mostar 24, Gradačac 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 stupnja.

Stabilnije i sunčanije nego proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed sparnog vremena opšta slika biti lošija, što će uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Također, neophodno je preduzeti mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here