Vrijeme: Sunčano, u drugom dijelu dana naoblačenje

0
78

Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 4; Bugojno, Drvar i Srebrenica 5; Jajce i Sanski Most 6; Banja Luka, Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 7; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 8; Grude, Sarajevo i Zvornik 9; Brčko, Široki Brijeg i Stolac 10; Mostar i Trebinje 11; Bihać 13; Gradačac i Neum 14°C.

Danas u Bosni veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima opšta slika će se, usljed približavanja pogoršanja, djelimično pokvariti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Koncentracija polena alergenih vrsta, prije svih breze, također će biti povećana, stoga je poželjno biti oprezniji.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here