Vrijeme: Sunčano, u drugom dijelu dana naoblačenje

0
55

Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 4; Bugojno, Drvar i Srebrenica 5; Jajce i Sanski Most 6; Banja Luka, Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 7; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 8; Grude, Sarajevo i Zvornik 9; Brčko, Široki Brijeg i Stolac 10; Mostar i Trebinje 11; Bihać 13; Gradačac i Neum 14°C.

Danas u Bosni veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima opšta slika će se, usljed približavanja pogoršanja, djelimično pokvariti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Koncentracija polena alergenih vrsta, prije svih breze, također će biti povećana, stoga je poželjno biti oprezniji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here