Vrijeme: Sunčano sa temperaturama do 38 stepeni C, poslijepodne pljuskovi

0
327

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Umjerene naoblake ima u Krajini.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):Bjelašnica 15;Srebrenica 16;Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 17;Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 19;Prijedor 20;Doboj i Grude 21;Bijeljina i Gradačac 22;Mostar, Neum i Trebinje 24°C.

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove praćene grmljavinom u istočnim, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Moguć je lokalno i grad. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jači udari vjetra. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Manjak svježine u noći i tokom jutra, izraženije na sjeveru zemlje i u Hercegovini, kod osjetljivih osoba mogao bi dovesti do jačanja tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Nešto ugodnije će tokom prijepodneva biti u unutrašnjosti, ali u drugom dijelu dana također sparno i vruće.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here