Vrijeme: Sunčano sa maglom u kotlinama

0
684

Prije podne je u većem dijelu zemlje bilo vedro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C):Sokolac -8;Bugojno -5;Sarajevo -4;Srebrenica i Zenica -3;
Bjelašnica, Ivan Sedlo, Jajce i Prijedor -2;Brčko, Drvar, Livno i Tuzla 1;Bijeljina i Zvornik 2;Grude i Mostar 3;Banja Luka, Bihać, Široki Brijeg i Trebinje 4;Gradačac 7°C.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima dugotrajna magla. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, u mjestima sa dugotrajnom maglom niža temperatura zraka.

Uz povoljne biometeorološke prilike tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Obzirom da će nakon vedrije noći jutro biti hladno, izraženije u unutrašnjosti, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U ostatku dana toplije i prikladnije za boravak na otvorenom. Moguće su slabije reakcije na vrijeme, ponajviše zbog dužeg zadržavanja naoblake tokom prijepodneva u centralnoj i istočnoj Bosni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here