Vrijeme: Sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

0
325

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno 9, Jajce 11, Ivan Sedlo 12, Sanski Most 13, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 14, Prijedor 15, Livno, Mostar i Zvornik 16, Banja Luka, Doboj, Trebinje i Tuzla 17, Bihać, Bijeljina i Gradačac 19 stupnjeva. Atmosferski tlak u Sarajevu je iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva.

Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Osjet sparine će mjestimično biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. Opšta slika će biti nešto ljepša na jugu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here