Vrijeme: Sunčano, na zapadu zemlje nestabilno sa mogućim pljuskovima

0
377

Jutros je u Krajini i sjevernim područjima zemlje oblačno. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne pada kiša. U ostatku zemlje je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Bugojno 13; Jajce i Livno 14; Bihać  16; Gradačac, Sarajevo i Tuzla 17; Banja Luka 18; Trebinje 19; Bijeljina i Mostar 20; Neum 25°C.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Prije podne pljuskovi se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša, pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlji. Najmanje padavina se prognozira u istočnim područjima, a više se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu do 32°C. U Krajini najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22°C.

Usljed prolaska frontalnog poremećaja iznad naše zemlje opšta slika će biti lošija. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Hroničnim bolesnicima i osjetljivim osobama savjetujemo da umanje aktivnosti. Negativni uticaj promjene vremena će slabije biti izražen u istočnim krajevima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here