Vrijeme: Sunčano

0
330

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bugojno i Livno 4; Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 6; Jajce, Sanski Most i Srebrenica 7; Banja Luka, Brčko, Grude i Zenica 8; Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik 9; Doboj 10; Trebinje 12; Mostar 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here