Vrijeme: Prije podne sunčano, poslije podne, kiša i grmljavina

0
214

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Na sjeveroistoku Bosne zabilježena je grmljavina.

Temperature zraka u 11 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 21; Sokolac 22; Livno, Sarajevo 23; Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 25; Široki Brijeg, Trebinje 26; Bijeljina, Grude, Mostar 27; Brčko 28;

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a u ostatku Bosne sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 26 do 32 °C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon svježijeg jutarnjeg perioda, drugi dio dana će biti manje ugodan usljed izraženijeg osjeta sparine i nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije i malaksalosti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here