Vrijeme: Pretežno oblačno sa slabim lokalnim pljuskovima

0
186

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Bugojno i Sokolac 10; Jajce, Sanski Most i Zenica 11; Bihać 12; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zvornik 13; Ivan Sedlo 14; Bijeljina, Gradačac, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 15; Brčko 16; Livno i Mostar 17; Stolac 18; Grude, Neum i Trebinje 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Na krajnjem sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Povremeno jači udari juga prije podne i sredinom dana u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

Uz nestabilne vremenske prilike većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here