Vrijeme: Pretežno oblačno, mogući lokalni pljuskovi

0
160

Jutras je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima registrovana je i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08 sati:Bjelašnica 4 stupnja,Ivan Sedlo i Sokolac 12,Jajce i Sarajevo 14,Bugojno, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 15,Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zvornik 16,Bijeljina i Gradačac 17,Grude i Široki Brijeg 19,Trebinje 20,Mostar 21,Neum 22 stupnja.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Do kraja dana i u večernjim satima postupno razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveru od 24 do 30 stupnjeva.

Sa odmicanjem dana biometeorološke prilike će se postepeno popravljati. Uz porast vrijednosti atmosferskog pritiska i više svježine, ponajviše usljed nižih temperatura, opšta slika će biti ljepša. Tokom sunčanih perioda i dalje je obavezna zaštita od UV zračenja, a hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima, neovisno o tome što će se tegobe, vezane za njihove bolesti, djelimično umanjiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here