Vrijeme: Oblačno, tokom noći razvedravanje

0
199

Prije podne je u Bosni bilo oblačno, lokalno sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je bilo sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C):Bjelašnica -12;Ivan Sedlo -5;Sarajevo -1;Bihać, Livno i Tuzla 0;Gradačac, Sanski Most i Srebrenica 1;Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor, Zenica i Zvornik 2;Grude i Trebinje 5;Mostar i Široki Brijeg 6;Neum 7;Stolac 8°C.

Danas u Bosni veći dio dana oblačno. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći postepeno razvedravanje. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Tokom noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, uz više sunca na jugu zemlje. U unutrašnjosti će, duže zadržavanje naoblake i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovati povremeno jače tegobe. Tokom dana preovladavaće sjeverno strujanje, u Hercegovini povremeno i jače, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here