Vrijeme: Oblačno sa kratkotrajnim pljuskovima ili slabom kišom

0
213

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 10; Bihać, Bugojno i Sanski Most 11; Jajce, Livno i Zvornik 12; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 13; Bijeljina, Gradačac, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Brčko i Neum 15; Srebrenica 16; Mostar 19; Trebinje 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim slabim pljuskom. U poslijepodnevnim satima mogući su jači pljuskovi i grmljavina u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne u većem dijelu zemlje. Usljed nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, nesanice. Temperature neće suviše oscilirati, mada će povremeno jači jugo kvariti ugođaj. Opšta slika će biti nešto ljepša na jugoistoku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here