Vrijeme: Oblačno sa kišom, na planinama snijeg

0
334

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama uglavnom pada kiša, a na planinama snijeg. U dijelu Krajine u nizinama već pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać 0; Ivan Sedlo 1; Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 2; Banja Luka, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 3; Bijeljina, Brčko, Doboj, Sarajevo i Zvornik 4; Grude 5; Trebinje 6; Mostar i Široki Brijeg 7°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u nizinama većinom će padati kiša, na planinama snijeg. U Krajini će prije podne kiša preći u snijeg ili susnježicu. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak u većem dijelu zemlje se prognozira snijeg, a na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Tmurno i hladno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, kod osjetljivih osoba će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here