Vrijeme: Oblačno, poslijepodne slab snijeg ponegdje i prestanak padavina

0
112

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina.

Temperature zraka u 08 sati:Bjelašnica -11 stupnjeva,Ivan Sedlo -4,Sokolac -3,Livno i Sarajevo -1,Bugojno, Gradačac, Jajce i Tuzla 0,Drvar, Srebrenica i Zenica 1,Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Stolac 2,Grude 4,Trebinje 5,Mostar 6,Neum 7 stupnjeva.

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne i krajem dana. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnom, zapadnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. Tokom dana, u zapadnim i jugozapadnim područjima postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana i u ostalim djelovima. U Hercegovini, malo do umjereno oblačno. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Najviša dnevna od 3 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini od 6 do 12 stupnjeva.

Tmurno vrijeme, uz niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz blagi porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here