Vrijeme: Kiša, snijeg i susnježica

0
339

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša pada u Hercegovni i Krajini, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C):Bjelašnica -8;Ivan Sedlo, Sokolac -1;Bugojno, Jajce, Sarajevo, Tuzla 0;
Prijedor 1;Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Zenica, Zvornik 2;Banja Luka,Bijeljina, Doboj 3;Brčko 4;Grude 5;Široki Brijeg 7;Mostar, Neum 9;Trebinje 12.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u Krajini i Posavini. U ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog sniježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama do 15 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperatura u Bosni od 0 do 5, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osim padavina i niskih temperatura, u cijeloj zemlji će preovladavati sjeverno strujanje, mjestimično i jako, uzrokujući dodatne probleme osjetljivim osobama, stoga je neophodno povesti računa o prikladnom odijevanju. Hronični bolesnici ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here