Vrijeme kada sve može krenuti naopako zbog planeta

0
204

Ovo je doba godine kada bi morali biti oprezni sa svime što radite.  Retrogradni Merkur vrijeme je oko kojeg se astrolozi često zabrinjavaju i upozoravaju na njega.

Riječ je o prividu kretanja tog planeta unazad, a događa se upravo sada – počeo je početkom mjeseca, a traje do 22. prosinca. Ako vjerujete u astrologiju tada bi u tom periodu trebali biti oprezniji u svim aspektima svojeg života, dodatno se zaštititi od mogućih problema, pripaziti da ne dođe do nesporazuma u komunikaciji, problema u prometu, poslu, privatnom životu, školovanju…

Ovo je period u kojem su šanse da nešto krene naopako – veće nego inače.

U ovom razdoblju trebate uložiti puno više truda da bi nešto napravili ili postigli. Pažljivo morate birati riječi i biti vrlo jasni u komunikaciji jer su šanse za nesporazum veće. Kada sjedate za volan, budite pažljiviji nego inače i vozite sporije. Nemojte se iznenaditi ako vam očekivani novac zakasni ili ako imate problema oko realizacije kredita. Također, ljudima je koncentracija manja, brže se umaraju, sporije uče i pamte, češće gube važne dokumente ili ključeve. Ako s nekime nešto dogovarate, budite jako oprezni jer je ovo period kada postoji veća šansa da vas prevare, da vam netko nešto prešuti ili da vam slaže.

Ponešto o samom planetu

Inače, Merkur je planet tri puta manji od Zemlje i najbliži je Suncu. Ima vrlo izduženu putanju, a zbog njegovog specifičnog gibanja, kada bi se našli na njemu, doživjeli bi dva svitanja ili dva podneva. Merkurovo specifično gibanje u određenim periodima godine stvara iluziju kao da se giba unatrag.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here