Vrijeme: Jutro sunčano, poslijepodne pljuskovi

0
312

Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni po kotlinama ima dosta niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 12; Ivan Sedlo i Sarajevo 14; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most i Srebrenica 16; Prijedor i Zvornik 17; Banja Luka i Tuzla 18; Bijeljina, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 20; Brčko 21; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 7hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni dio prijepodneva će biti dosta niske naoblake po kotlinama. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura, strujanja toplijeg zraka i pljuskova, moguće su izraženije poteškoće kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Na jugu će uz više sunca i stabilnije vrijeme, opšta slika biti ljepša.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here