Vrijeme: Jutro sunčano, poslijepodne naoblačenje sa kišom

0
406

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):Drvar 0;Bugojno i Livno 2;Sanski Most i Sarajevo 3;Grude, Jajce i Srebrenica 4;Bihać, Banja Luka, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor i Tuzla 5;Doboj, Stolac i Zenica 6;
Bijeljina i Zvornik 7;Mostar i Trebinje 9;Gradačac 11;Neum 14°C.

Danas prije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama će biti dugotrajne magle. Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu zemlju. Od poslije podnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i snijeg. Padavine nisu obilne. U Hercegovini padavine krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar prije podne slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu do 22°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža temperatura zraka.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prije podne će biti ugodnije, uz stabilno vrijeme i više sunca. U drugom dijelu dana i sa dolaskom noći, opšta slika će se pogoršati usljed promjene, zbog čega će i tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, nesanica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here