Vrijeme: Jutro sunčano, poslijepodne, kiša sa grmljavinom

0
165

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 16; Ivan Sedlo, Livno i Sarajevo 17; Prijedor i Zenica 19; Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Tuzla 20; Bijeljina 21; Bihać, Brčko i Gradačac 22; Mostar i Trebinje 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Bez padavina na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar većinom jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Sparno vrijeme moglo bi kod meteoropata i osjetljivijih osoba uzrokovati razdražljivost, nesanicu i glavobolju, a kod srčanih bolesnika i astmatičara umjerene tegobe. Preporučujemo da se planirane aktivnosti provode u jutarnjim satima kada će biti ugodnije i svježije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here