Vrijeme: Jutro sunčano, popodne naoblačenje

0
117

Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):Bjelašnica 8;Bugojno, Sokolac i Srebrenica 10;Drvar i Ivan Sedlo 11;Jajce i Sarajevo 12;Livno 13;Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 14;Banja Luka, Doboj, Grude i Zenica 15;Bihać i Trebinje 16;Gradačac, Neum i Čapljina 17;Mostar 19°C.

Danas prije podne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, centralnim i sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C.

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će tokom dana biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here