Vremeplov (32): Rapsodija “solara” i potop Krivaje kakav se ne pamti! (Foto)

0
843

Rukometaši Slobode i Krivaje započeli su sezonu s identičnom željom – da se vrate u Premijer ligu.

Njihov posljednji premijerligaški sudar u Tuzli pamti se po sjajnoj igri “solara” i porazu kakav teško da pamte i starije generacije Zavidovićana.

Meč je odigran u dvorani Mejdan 4. oktobra 2014. godine, a završio je rezultatom 39:21 (19:10) u korist Sloboda Solane, koju je i tada vodio Mirza Bulić uz asistenciju Eldara Kadića, dok je “tehniko” bio Osman Babović Miki.

Ekipu Krivaje vodio je trener Fuad Terzić, a njeni najbolji igrači bili su Ferid Avdić sa 6, Amir Alić sa 4 i Amir Došić sa 3 gola.

U ekipi pobjednika, Sloboda Solane, čak 12 igrača upisalo se u strijelce, a izuzetno raspoložen bio je Adnan Smajlović koji je zabio čak 12 golova i bio je prvo ime tuzlanskog tima i cijelog susreta.

Golove su postigli još: Alen Serhatlić Loša i Bakir Buljugija po 5, po 3 gola postigli su Edin Cerić, Emir Ferhatbegović Pepa, Muamer Sejdinović i Mirza Ferhatbegović. Emir Suhonjić Lutvo postigao je 2 gola, a po jedan su zabili: Amar Husejnović, Nedim Mujezinović i Harun Đulić.

Igrali su još Halil Šahdanović, Alen Ramić Bumbi i Bakir Jahić, dok su na golu odlično branili Almin Bojić i Selman Beširović.

Neka i ovaj “Vremeplov” bude poticaj sadašnjoj generaciji Slobode, da pruže maksimum i sutra obore na pleća vrlo dobru ekipu Krivaje.

I neka pobijedi rukomet! (mp – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here