Vozač iz BiH na hrvatskom autoputu vozio u suprotnom smjeru

0
291

Vozač koji je vozio automobil sa BiH registracijskim oznakama prijavljen je juče da se kreće autoputom kod Okučana u suprotnom smjeru južnom kolovoznom trakom čime je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih a oštećeno je nekoliko vozila.

Nedugo nakon što je Policijskoj upravi brodsko-posavskoj stigla prijava, na istom autoputu se dogodila saobraćajna nezgoda koju je prouzrokovao isti vozač, a pri čemu je oštećeno nekoliko vozila. Vozač je napustio mjesto nezgode, ali je naknadno uhapšen na graničnom prelazu Stara Gradiška.

Nakon što su policajci napravil uviđaj, utvrđeno je da je do saobraćajne nezgode došlo kada je 81-godišnji državljanin BiH, upravljajući privatnim automobilom južnom kolovoznom trakom u smjeru Zagreba (u zabranjenom smjeru), u jednom trenutku prešao automobilom na saobraćajnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, a potom je u namjeri okretanja automobila, vožnjom unazad, započeo kretanje prema voznoj saobraćajnoj traci.

Tom prilikom je došlo do udara teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je u smjeru Lipovca upravljao 83-godišnjak, u zadnji dio privatnog automobila kojim je upravljao 81- godišnji državljanin BiH, izvjestio je brodportal.hr.

Nakon toga, došlo je do ispadanja metalnih dijelova skele iz tovarnog sanduka navedenog teretnog automobila i rasipanja istih po putu, na koje je su potom naletjeli teretni automobil slavonsko brodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, privatni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnjakinja i privatni automobil beogradskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak.

Nakon što je prouzrokovao nezgodu, 81-godišnjak je napustio mjesto događaja te je u 19:35 sati zaustavljen na graničnom prelazu u Staroj Gradiški, gdje je i uhapšen.

Policija će 81-godišnjeg vozača zbog počinjenih prekršaja privesti Sudiji za prekršaje u Slavonskom Brodu. (N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here