Vozač automobila s bh. registarskim oznakama napravio haos u Zagrebu

0
372

U Zagrebu se danas dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovala tri putnička automobila, pri čemu je teško povrijeđen vozač automobila koji je završio na krovu. Prebačen je u teškom stanju u bolnicu Sestara milosrdnica. Glavni akter nesreće bio je vozač Opela Astra s bosanskohercegovačkim tablicama.

Prema izjavama očevidaca, piše Jutarnji list, automobil Opel Astra bosanskohercegovačkih registarskih oznaka najprije je kod Centra Ivan Vučetić skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je sudjelovalo još jedno vozilo.

Potom je nastavio voziti u suprotnom smjeru, kršeći saobraćajna pravila, te se na raskrižju Aleje Bologne i ulice Medpotoki sudario s automobilom koji se regularno uključivao na glavnu saobraćajnicu. Vozač Opela Astre potom je izašao iz automobila i krenuo bježati.

Automobil u kojeg se zabio uništen je i zapalio se, a vozač je u teškom stanju.

Jedan od sudionika nesreća, kao kolateralna žrtva, je i vozilo Ubera. On se kretao krajnjom lijevom trakom u smjeru zapada kada je u njegov bočni lijevi dio naletjelo goruće vozilo koje se zaustavilo na travnatom dijelu i okrenulo na krov.

Policija još uvijek utvrđuje tačne okolnosti nesreće, koje će biti poznate nakon očevida.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here