Vodena bujica u Tičićima kod Kaknja zaustavila saobraćaj

0
463

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smjera), kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica, potvrđeno je iz Policijske stanice Kakanj.

Obustavljen je saobraćaj na autoputu Koridor 5C i regionalnoj cesti Zenica-Kakanj uslijed izlivanja rijeke Ribnice koja je prethodnih dana napravila probleme u pojedinim kakanjskim selima u kojima je pokrenuto klizište.

Kako su istakli, velika količina vode i jalove mase probila je barikade i izlila se na autoput i regionalnu cestu nakon čega je došlo do totalne obustave saobraćaja.

Na terenu su sve raspoložive službe, vatrogasci, policija, Civilna zaštita, pa se u ovom centru nadaju da će problem biti otklonjen i saobraćaj opet biti u funkciji tokom dana, mada napominju da će zastoj trajati duže.

Iz preduzeća Autoceste FBiH u međuvremenu su saopćili da su na terenu i njihove ekipe kako bi što prije saobraćaj bio ponovno uspostavljen.

Trenutno se ovom dionicom ka Zenici, idući od Sarajeva, može samo do Kaknja. Alternativni pravac do Zenice je preko Busovače i Viteza.

Podsjećamo, krajem prošlog vikenda na području kakanjskih sela Ribnica, Mramor, Donji Kakanj došlo je do aktiviranja klizišta. Došlo je do akumulacije vode koja je stvorila vještačko jezero.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here