Vlada TK će podržati učešće Jedinstva AtlasRelaxa u Challenge cupu

0
414

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će ovogodišnje učešće Ženskog rukometnog kluba „Jedinstvo AtlasRelax“ na EHF-ovom Challenge Cupu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, kulture, nauke i sporta Zlatana Muratovića sa predstavnicima tuzlanskog kluba.

Naime, osvajanjem naslova viceprvakinja BiH rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa izborile su pravo nastupa u ovom međunarodnom takmičenju, ali je učešće bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava.

– U skladu sa našom dosadašnjom praksom Vlada će podržati učešće našeg kluba u jednom tako renomiranom takmičenju kao što je EHF-ov Challenge Cup. Osim sportskog značaja, ovo učešće na najbolji će način promovirati Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu – rekao je tokom sastanka premijer Gutić, te pozvao i lokalnu zajednicu da se uključi i pomogne učešće rukometašica na ovoj renomiranoj međunarodnoj sportskoj smotri.

Premijer je rekao da razumije stanje u kojem se sportski klubovi nalaze i nastoji maksimalno podržati njihove aktivnosti, a posebno one u međunarodnim takmičenjima.

– Kako bi smo stvorili preduslove da ta pomoć bude još efikasnija i uopće kvalitetnija, Vlada će oblast sporta, uz kulturu, izdvojiti iz resora ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te im dodati i oblast brige za mlade. Formiranjem novog Ministarstva za kulturu, sport i mlade kreirat ćemo i obavezu da se ovim oblastima u narednom periodu posveti više pažnje – zaključio je premijer Gutić.

Uime delegacije Jedinstva AtlaRelaxa na podršci se zahvalio Nermin Čolić, predsjednik UO kluba.

Sastanku su prisustvovali još Elmir Grabčanović, direktor u ostavci, te član klupske skupštine Alija Hasić. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here