Video: Slavlje u Francuskoj preraslo u nasilje

0
633

Dvojica navijača u Francuskoj poginula su tokom sinoćnje proslave osvajanja titule svjetskih prvaka nakon što su “Trikolori” bili bolji od Hrvatske u finalnom meču Mundijala u Rusiji. Širom zemlje zabilježeni su sukobi huligana, razbijanje automobila i paljevine.

50-godišnji Francuz slomio je vrat nakon pada, a drugi je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon što je automobilom udario u drvo.

Incidenti su zabilježeni u svim većim francuskim gradovima, a huligani su rušili sve pred sobom te se sukobili sa specijalnim jedinicama policije.

Huligani u Lyonu su razbijali automobile, palili kontejnere za smeće i razbijali izloge. U blizini Nancyja su povrijeđeni trogodišnji dječak i dvije šestogodišnjakinje.

Masovna tučnjava dogodila se u Marseilleu kada su se sukobili huligani s policijom, dok je u Parizu također došlo do obračuna huligana i policije koja je morala koristiti vodene topove i gumene metke da smiri situaciju, prenosi Klix.ba.

Francuska je jučerašnjom pobjedom drugi put osvojila titulu najbolje na svijetu, nakon što je na svom terenu postala prvak 1998. godine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here