Video: Šaman iz kišnih šuma Amazonije uzdrmat će psihologe

0
344

U kišnim šumama Amazonije jedan čovjek svojim učenjima planira da uzdrma decenijske tekovine popularne psihologije.

Sigurno ste dosad mnogo puta čuli da je dovoljno da mislite pozitivno i da će se vaši problemi riješiti sami od sebe. Znate već za mantru: „Ono što zračiš, to i privlačiš“, ali je Ruda Iande za Huffington Post otkrio zašto misli da pozitivne misli često mogu da vam nanesu više štete nego koristi…

New age filozofija funkcionira po principu ubjeđenja da Djeda Mraz postoji, ali za odrasle, jer upravo tako funkcionira njihova ključna ideja — napišite na papiru ono što želite, pokušajte da vizualizirate tako što ćete sve želje zamisliti, a onda samo sačekajte da vam univerzum isporuči ono što želite.

A šta kaže šaman iz Brazila?

On najprije ističe da ćete, ukoliko samo pozitivno mislite, blokirati svoje prave emocije, a one vam mogu izazvati pravi uragan ako ih budete potiskivali duboko u sebi.

Negacija je opasan način koji naposljetku neće dovesti do toga da vaš problem nestane ili da se vaša želja ostvari. Naprotiv, živjet ćete u mjehuru od sapunice, koji će jednoga dana zasigurno „pući“.

Najbolje je da prihvatite svaku emociju, da je duboko proživite, bilo da je riječ o tuzi ili velikoj sreći i euforiji. Sve što dolazi do vas je baš ono što morate da posjedujete, što je takoreći vama namijenjeno, zato, kaže Ruda Iande, sve emocije treba razumijeti kao čistu životnu energiju koju ćete koristiti, ali da biste se njome služili, ona najprije mora da „prođe“ kroz vas — da se dobro upoznate.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here