Video: Požar u najvećem skladištu municije u Ukrajini, evakuisano 15.000 ljudi

0
137

Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuirano svih 15.000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži.

To skladište municije je jedno od najvećih u Habarovskoj oblasti, a usljed požara, koji je izbio oko 3 sata po lokalnom vremenu, počele su da odjekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona sigurnosti u priječniku od sedam kilometara.

Mediji za sada nema podataka o ljudskim žrtvama.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, među kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara, prenosi Sputnjik.

U Balakleji su otvorena dva evakuacijska centra, a na mjesto događaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamjenik ministra odbrane Igor Pavlovski, prenosi Tanjug.

Šef vojnog tužiteljstva Anatolij Matios napisao je na svom Facebook profilu da se, prema preliminarnim rezultatima, radi o sabotaži.

“Državne pogranične službe pojačale su kontrolu granica na jugoistoku zemlje”, napisao je on.

Na fotografijama, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.

Objavljeni su i privatni video klipovi koji prikazuju veliku eksploziju i nešto što liči na rakete kako leti ka nebu a zatim pada na zemlju, prenosi RT.

RIA novosti navode, pozivajući se na odjeljenje gradske civilne odbrane da je većina stanovnika evakuirana i da specijalci idu od kuće do kuće i provjeravaju ko je ostao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here