Video: Nakon 14 godina bijega u Italiji uhićen mafijaš, Marco Di Lauro

0
234

U Napulju je nakon 14 godina bijega uhićen talijanski mafijaš Marco Di Lauro, javlja Guardian.

38-godišnji “super bjegunac” Di Lauro uhićen je bez opiranja u skromnom stanu gdje je živio sa suprugom u četvrti Chiaiano, izjavila je tamošnja policija. Sjedio je sa svoje dvije mačke i jeo tjesteninu kad ga je policija uhitila u operaciji u kojoj je sudjelovalo oko 150 pripadnika sigurnosnih snaga.

Šef policije u Napulju Antonio De Iesu izjavio je kako su “neuobičajene aktivnosti” dovele do sumnjivca prethodno osuđenog za kriminalno udruživanje. Policija nije našla nikakvo oružje u stanu, već samo manju količinu novca.

Jedan od četiri najtraženija kriminalca u Italiji

Za Di Laurom je 2005 godine raspisana međunarodna tjeralica i bio je jedan od četiri najtraženija kriminalca u Italiji. Četvrti je sin Paola Di Laura, nekadašnjeg mafijaškog šefa napolitanske Camorre.

Talijanski mediji pišu kako je riječ o drugom najopasnijem čovjeku u Italiji, odmah nakon sicilijskog mafijaškog šefa Mattea Messina Denara.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova zahvalili policiji

Talijanski premijer Giuseppe Conte zahvalio je putem Twittera policiji što je uhvatila “super bjegunca”. A ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini čestitao im je na “vrlo važnoj operaciji”.

Uhićenje se dovodi u vezu s ubojstvom supruge Salvatorea Tamburrina, čovjeka povezanog s Di Laurom, koje se dogodilo ranije tog dana.

Tamburrino se predao policiji jer je upucao na smrt suprugu Norinu Mattuozzo nedugo prije uhićenja Di Laura. No Di Iesu je odbio potvrditi povezanost ova dva događaja.

Di Lauro u bijegu od 2004. godine

Di Lauro se nalazi u bijegu od 2004. godine kad je umaknuo policiji tijekom akcije poznate pod nazivom “Noć lisica”. Jedan informator 2010. godine rekao je policiji da je Di Lauro odgovoran za najmanje četiri ubojstva.

Njegov otac Paolo Di Lauro nalazi se u zatvoru od 2005. godine, a navodno je Marco preuzeo vođenje oslabljenog mafijaškog klana. Nakon što se 2004. godine klan Di Lauro odvojio od klana Amato-Pagano, uslijedio je krvavi obračun u kojem je ubijeno najmanje 130 ljudi.

Marco Di Lauro, koji je nosio nadimak F4, što je kratica za “četvrti sin”, imao je devetoro braće i jednu sestru. Sva braća su ili mrtva ili u zatvoru, pišu talijanski mediji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here