Video: Muškarac pokušao zapaliti Kabu: Intervenisala i policija

0
368

Muškarac pokušao je da zapali Kabu, najsvetije mjesto za molitvu muslimana u Meki, a u tome ga je spriječila policija Saudijske Arabije.

Kako je prenijela Xinhua, incident koji se dogodio oko 23.11 sati prema lokalnom vremenu, spriječen je samo brzom reakcijom policije, koja je uspjela da spriječi muškarca u naumu da ošteti sveto mjesto muslimana.

Jedan očevidac je, za Saudijske novine Sabq kazao da je vidio muškarca koji posipa benzin po crnom platnu koje prekriva Kabu, te je tada pozvao policiju koja ga je odmah i uhapsila.

Iako se još uvijek ne zna šta je navelo ovog muškarca na incident, poznato je da su mjesta na kojima vjernici obavljaju vjerske dužnosti meta militantnih grupa Islamske države u posljednjih nekoliko godina. Mnogo vjernika izgubilo je život u terorističkim napadima.

U maju 2016. godine bombaš samoubica raznio se u blizini Poslanikove džamije, a stradala su još četiri policajca, dok je pet osoba povrijeđeno.

Na internetu se pojavio i video na kojem se vidi velika gužva u blizini muslimanskog svetišta i na kojem je navodno prikazan muškarac koji pokušava zapaliti Kabu.(f,tl)

https://www.youtube.com/watch?v=ITW0ovAbZ90

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here