Video: “Labudice” se oprostile uz šampanjac, pehar i medalje (Foto)

0
1490

Rukometašice Jedinstva AtlaRelax održale su večeras posljednji trening, a zatim su proslavile osvajanje naslova viceprvakinja BiH.

Uprava kluba obezbijedila je veliki pehar, koji je uručen kapitenici Nermini Kušmić – Jogunčić, kao i medalje koje su na simboličan način stavljene igračicama oko vrata.

U svlačionici je otvoren i šampanjac, a zatim je slavlje nastavljeno u jednom od tuzlanskih ugostiteljskih objekata.

– Čestitam vam na osvojenom drugom mjestu u prvenstvu, ali iskreno žalim što nas je Savez onemogućio da osvojimo trofej Kupa BiH, jer smo pokazali da smo u ovom trenutku najbolja ekipa – rekao je trener popularnih „labudica“ Jasmin Unkić.

U emotivnom obraćanju suigračicama, kapiten Nermina Kušmić – Jogunčić potvrdila je da završava igračku karijeru koja je trajala skoro 20 godina. Kraj karijere najavila je i Indira Horozović, s gotovo identičnim rukometnim stažom.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo, ali i čast igrati za ovu ekipu – suznih očiju kazala je kapitenica Jedinstva AtlasRelaxa.

Prigodnim riječima igračicama se obratio i direktor kluba Elmir Grabčanović, ponovivši da zbog svih prljavih stvari u bh. rukometu najvjerovatnije će reći “adio” angažovanju u sportu.

Tuzlanski klub je drugu sezonu zaredom viceprvak BiH, dvije sezone su igrale u završnici Kupa BiH.

Ove sezone su također izborile plasman na završni turnir koji nije igran, što je presedan u istoriji rukometnog sporta u BiH. (Txt i foto: MIro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here