Video: Članice NŽI na mostu s kipovima obilježile Majčin dan (Foto)

0
512

Međunarodni dan majki – 14. maj, članice Nove ženske inicijative iz Tuzle obilježile su nizom aktivnosti.

Predsjednica Upravnog odbora NŽI, Alisa Salković, kaže da je ova nevladina organizacija Klinici za pedijatriju UKC predala dekorativne i druge sadržaje za dječije sobe, a jučer su dodijelile nagrade za najbolje školske literarne radove na temu „majka“.

Danas su na poznatom Mostu s kipovima u Tuzli organizovale središnji događaj Majčinog dana, a to je „Mali bazar“, tradicionalna manifestacija na kojoj se prezentiraju i prodaju predmeti kućne radinosti.

– Prvi u BiH javno organizujemo Majčin dan i nastojat ćemo da se za ovu našu aktivnost više čuje i da na bazaru sudjeluje još više izlagača, ne samo iz Tuzle nego i okolnih mjesta – izjavila je Alisa Salković za naš portal.

Lijepo vrijeme izmamilo je na „Mali bazar“ mnoge građane Tuzle, koji su imali priliku da vide i kupe razne dekorativne predmete, bižuteriju, terarije, slatkiše, predmete od kože, slikarske radove i druge.

Studentkinja Amina Pjević je na bazaru izlagala zajedno s mladićem, Farukom Salkovićem. Njihovi terariji sa sedumima (staklene ili kamene posude s dekorativnim pijeskom i biljkama koje zahtijevaju manje vlage) bile su hit izložbe, te su veoma zadovoljni brojem prodatih eksponata.

Ove godine „Mali bazar“ je imao humanitarni karakter, jer je novac od zakupljenih štandova išao u korist organizacija kojima je pomoć neophodna, rečeno je. (Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here