Velimir Gašić: Ulazak u Ligu 6 je velika dobit za naš mladi tim

0
493

Voljom žrijeba, košarkaši OKK Slobode narednih pet subota u nizu igrat će domaće utakmice u Ligi 6. To je razlog što žele obnoviti kult subotnjih izlazaka na košarkaške utakmice, te su s tim u vezi za duel sa Sparsima najavili iznenađenje, ali o kojem nije bilo riječi na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o utakmicama Lige za prvaka, trener Velimir Gašić rekao je da njegovi igrači već znaju šta trebaju činiti.

– Ulaskom u Ligu 6 dobili smo mogućnost za još deset kvalitetnih utakmica. U svakoj od njih imamo pravo sanjati novi dobar rezultat. To je velika dobit za naš mladi tim. Nismo se pojačavali za Ligu 6, jer ne volim mijenjati tim tokom sezone – izjavio je trener Gašić.

Sloboda je Spars ove sezone već pobijedila u Mejdanu, nadaju se tome i u subotnjem meču.

– Spars je nedvojbeno dobra ekipa, ali mi želimo zadržati nepobjedivost Mejdana. Pozivam navijače da nam opet budu šesti igrač – poručio je „coach“ OKK Slobode.

Kapiten ekipe Enes Latifagić igra sezonu karijere. Uz Almira Hasandić bez sumnje je najzaslužniji za rezultate tuzlanske ekipe.

– Zasluženo smo u Ligi 6. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i mislim da smo našu timsku igru podigli na zavidan nivo. Očekujem nastavak pobjedničke serije u Mejdanu. Sparse dobro poznajemo i uz maksimalno zalaganje, ali i podršku navijača, nadam se novoj pobjedi – izjavio je Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se u subotu od 19:30 sati. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here