Veliki požar Makarska rivijera: Turisti evakuirani, magistrala zatvorena za promet

0
829

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Gosti hotela “Sirena” i dio stanovništva Porta su evakuirani, a na cijelom području Podgore isključena je i struja, dok je jadranka magistrala zatvorena za promet. Jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Sv. Jure do Ploča, javlja HRT, pa dodaje kako je zatvorena i cesta prema Biokovu i Sv. Juri.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sati, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tijekom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske,Tučepa, Brela, Promajne i Podgore.

Vatrogasci tražili ispiranje očiju zbog jakog vjetra

Od jutros gasiteljima u gašenju pomažu tri kanadera.

Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jaki vjetar radi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju.

Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.(ip,tl,Foto:Damir Urlić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here