Večeras predstavljanje monografije ‘Raza – stanovnik Kuće slavnih’ u Tuzli

0
429

Monografija „Raza – stanovnik Kuće slavnih“ novinara i publiciste Ekrema Avdića, premijerno će biti predstavljena večeras u Kristalnoj dvorani hotela “Tuzla“ u Tuzli.

Riječ je o knjizi u kojoj je prikazan životopis najslavnije sportašice BiH svih vremena Razije Mujanović, koja je 30. septembra ove godine primljena u FIBA-inu Kuću slavnih, u kojoj se nalaze još samo 12 najboljih igračica u istoriji svjetske košarke.

Autor Ekrem Avdić kaže kako u BiH ulazak Raze Mujanović u Kuću slavnih nije vrednovan na odgovarajući način.

– Kod nas su političari glavne zvijezde u medijima, a ne ambasadori države poput sportaša, umjetnika, naučnika i sličnih. Prijemom u Kuću slavnih Razija Mujanović je u to cijenjeno zdanje uvela i našu državu, a to nije mala stvar i odgovorni ljudi u ovoj zemlji to trebaju imati na umu – kaže za Fenu autor monografije.

U Kistalnoj dvorani hotela „Tuzla“ očekuje se dolazak brojnih uglednih ličnosti iz svijeta sporta, kulture, politike i drugih obllasti života, među kojima i suigračica Raze Mujanović iz Jedinstva i reprezentacije.

O monografiji će, kako je najavljeno, govoriti Selim Bešlagić, prvi načelnik Tuzle, Razija Mujanović, autor knjige Ekrem Avdić, te moderator Miroslav Petrović.

Nastupit će Gradski ženski hor “Tuzlanke”. Predstavljanje monografije u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla počinje u 18 sati. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here