Vaša pisma: Podrška “labudicama” bivše igračice Majde Avdibašić

0
968

Uoči sutrašnje utakmice Challenge kupa između PAOK-a i Jedinstva AtlasRelaxa, redakciji portala stiglo je pismo bivše igračice ovog kluba, majde Avdibašić, koja moli da ga objavimo kao njenu podršku “svojim labudicama”.

Pismo objavljujemo u cijelosti.

“Prošlo je mnogo vremena od kako se nisam susrela sa svojom ekipom, ali znam da je u najboljem sastavu, kakva je i bila, obzirom da imaju igračice koje čine jake temelje, kako igrom, tako i podrškom koju daju van terena.

Pratila sam redovno rezultate tekmi i one idu ka cilju. Dapače, bude tu poneka prepreka, ne ostvari se uvijek željeni rezultat, ali najbitnije od svega je da se drže kao tim.

Naziv ‘labudice’ nosimo s razlogom. Kad se samo sjetim vremena kad smo tek počeli, nazivali su nas ‘Vrtić Zvjezdana Tomića’. Bili smo na samom dnu. Gubile tekme po desetke razlike, a onda, uz trud i napor dosegle smo međunarodnu scenu ponovno. Baš kao ružno pače, pretvorilo se u labuda i pokazalo se u najboljem svjetlu.

Sad, gledam naslove na svim stranama o njihovim uspjesima i srce mi je ispunjeno ponosom. Znam da će savladati PAOK jer, prvenstveno, imaju Cicu (Admira Zvekić) koja je svojim sposobnostima, mogu se kladiti, najbolje krilo u ovoj kategoriji, “mašina, zvijer”. Tu je i Mare (Marijana Sorak) koja srce ostavlja na terenu, gine za loptu. Ne mogu izostaviti niti Neiru, jer svoj kvalitet i vrijednost je pokazala ponudom koju je dobila, ali kao što kažu ‘Naljepše je doma’. Zato se i vratila, gdje joj srce pripada. Naravno i Šumi koja čuva našu mrežu je izvrsna i iz tekme u tekmu pokazuje svoje prave kvalitete, te se nadam da će i sada biti besprijekorna. Ali, prije svega, trebamo reći da ne bismo dosegle ovaj nivo, da nije bilo Elmira i Karadžina. Oni su pružili mnogo podrške Jedinstvu, kako finansijske, tako i moralne. Osobito Elmir, koji svaku djevojku u timu gleda kao svoje dijete.

Daleko sam od svoje Bosne i ‘labudica’. Ne dijelimo čak ni isti kontinent. Mnogo mi nedostaju. Nedostaje mi osjećaj pripadnosti koji sam imala s njima.
I, djevojke moje, dajte sve od sebe protiv PAOK-a. ‘Zgadite im rukomet’, kao što bi Elmir rekao. Učinite grad ponosnim, vaše najbliže i mene.

Vidimo se uskoro…

Vaša Majda Avdibašić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here