Vaša pisma: Markice za čestitke na vagi plus bezobrazluk!

0
1014

Poštovani, javljam se vašem portalu u nadi da ćete objaviti ovo pismo i za mene skupo iskustvo.

Naime, za mene je oduvijek bila radost dobiti novogodišnju čestitku, pa tako prektikujem da i ja nekom od meni posebno dragih osoba pošaljem svjetlucave, radosne čestitke za Novu godinu. Tako sam odlučila poslati pet čestitki mojim dragim prijateljima u SAD. Neću pisati o tome koliko su “masno” koštale čestitke, jer su kupljene od srca pa koliko god stajale.

Ali neočekivano iznenađenje se dogodilo u našoj BH Pošti. Od tih pet čestitki, dvije su procijenjene, kao, teže. Ne znam kako i koliko mogu biti teške kada su bile potpuno iste, i u istu zemlju upućene. Bilo kako, službenica je odvagala kao da nisu iste težine, i sve je koštalo 13 maraka.

Da se razumijemo, nije mi bilo teško dati taj novac, ali sam se nekako osjećala glupo dajući samo za markice 13 KM. Osjećala sam se pokradeno, jer to zaista ne vrijedi toliko, a plus dvije su naplaćene s različitom težinom.

Polazim od toga da su BH građani siromašni. Pa dvije markice za čestitke koštaju kao 13 i više hljebova, što zvuči nenormalno – baš kako se ja osjećam sada!

Ali, kako mi je zaista stalo da obradujem dječicu prijatelja, zažmirila sam i podlegla bezobrazluku. A da stvar bude gora, na moj komentar da je to zaista skupo, vjerovatno dobro plaćena “šalteruša” bezobrazno uzvraća: “Pa niko vas ne tjera da šaljete čestitke!”

Ne znam kolika primanja ima za sjedenje iza stakla i provociranje, ali za ono od čega ja živim ovo je bio veliki luksuz. Plus već spomenuti bezobrazluk! (Tuzlanka – Ime i adresa poznati Redakciji)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here