Vaša pisma: „Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pjesnici“ (Foto)

0
820

Ljubav je dodirnula i grupu mladih osoba s invaliditetom, Udruženje građana oboljelih od distrofije TK, članove Društva pisaca TK i grupe Lucido koji su se u prošli petak, u Domu književnosti u Tuzli okupili sa željom da svoje misli predstave svijetu i bar na trenutak poeziju vrate na mjesto koje joj pripada.

U srdačnoj umjetničkoj atmosferi “Dana jednakih mogućnosti” učesnice i učesnici su prisutnu publiku podarili svojim pjesmama, tekstovima i emocijama.

Posjetitelji, kako stari, tako i mladi, potvrdili su da Tuzla i njeni građani imaju istančan ukus za lijepe događaje u gradu soli.

Učestvovali su: Emina Mujanović, Fatma Bulić, Senaida Sarajlić, Eldar Edo Smajić, Dževad Selimović, Mehmed Đedović, Branislav Lukić Luka, Amar Velagić, Mario Vranješ, Edin Maglić, Dalibor Lukić, Arnela Šiljegović, Nihad Mešić River.

Veče je organizovana na inicijativu Udruženja distrofičara TK, u suradnji s Centrom za kulturu Tuzla.

Ovo veče podržali su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Tuzla, Raiffeisen Banka, Centar za kulturu Tuzla, Ćevabdžinica Sarajka Tuzla, Pekara Kabil, Gradska ćevabdžinica Limenka, Caffe Slastičarna Iljazović, Pivara Tuzla, Tiger Flex Brgule i članovi Društva pisaca TK i grupa Lucido.  (Senaida Sarajlić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here