Vaša pisma: Gradska uprava ukrala projekat Rotari kluba za Street workout park na Stupinama!

6
1529
Da li je ukrao ideju Rotarijanaca? - Imamović na poligonu Stupine (Foto: Tuzlanski.ba)

Nakon što su mediji objavili informaciju da je Gradska uprava u naselju Stupine u Tuzli izgradila Street workout park, pismom nam se obratio Adnan Burina, predsjejdnik Rotari kluba “Tuzla Salinae”, s tvrdnjom da je riječ o obmani javnosti i krađi ideje i projekta koji je u smislu zahtjeva za dodjelu gradskog zemljišta za izgradnju spomenutog parka podnio spomenuti Rotari klub.

Pismo predsjednika Burine objavljujemo u cijelosti sa pratećom dokumentacijom koja ukazuje na sumnju da je Gradska uprava na čelu sa Jasminom Imamovićem još jednom ukrala tuđu ideju, ovoga puta za svoju predizbornu kampanju.

“Poštovani,
nakon što sam pročitao na vašem portalu foto informaciju naslovljenu: “Foto: Na Stupinama izgrađen Street workout park”, bezmalo sam ostao zatečen i bez teksta, ne vjerujući svojim očima da su takve stvari, ideje i aktivnosti ikako moguće, a pogotovo da se mogu pojaviti u glavama normalnih, potom i odgovornih ljudi. Zašto sve ovo?

tl_rotari_plan_parka C:UsersNerminDesktopmadeem2015projektirac tuzla frame LayBio sam predsjednik Rotari kluba “Tuzla Salinae” za 2015/16. godinu. Na početku godine smo na našim sastancima razmatrali daljnje aktivnosti u smislu pomoći lokalnoj zajednici. Na inicijativu Jadranka Stojića, predsjednika Rotaract-a za 2014/15. pokrenuta je aktivnost u vezi postavljanja konstrukcije i osmišljavanja “Street workout parka”.

Priređeno je idejno rješenje, a obratili smo se i administraciji Grada sa navedenom idejom, da razmotrimo mogućnosti realizacije. Naišli smo na bezrezervno odobravanje, tim prije što Grad ne bi snosio nikakve troškove, a obaveza bi bila nalaženje adekvatne lokacije u Gradu. Iz administracije Grada, u aprilu 2016. godine smo dobili zemljišnu česticu gdje bi se sve postavilo, kao i odobrenje za gradnju sa rokom do aprila 2017. godine. Kompletna dokumentacija (projekat, idejno rješenje, finansije), a koja originalno pripada našem Rotari klubu, predata je i zadržana u administraciji Grada.
tl_rotari_saglasnost1 tl_rotari_saglasnost2Uporedo smo radili na obezbjeđivanju finansijskih resursa, a ovaj projekat smo prezentirali i Grant manageru Rotari international koji je također pozitivno na njega reagovao. Radovi nisu mogli početi dok se ne obezbijede sva predviđena sredstva. Nakon što se i to uradilo, ovih dana je trebala početi i realizacija “na terenu”, a što više nije moguće, jer je konstrukcija već postavljena od strane nekih drugih.

U čemu je poenta? Slobodno i odgovorno tvrdim da se radi o podmukloj, perfidnoj i nezamislivoj intelektualnoj krađi RC “Tuzla Salinae” od strane onih koji vode ovaj Grad! Kompletan projekat (konstrukcija, idejno rješenje “Street workout park”-a), koji smo ranije ostavili adminsitraciji, kako vi navodite, “je povjeren firmi Timing doo i finansiran je iz IPA fonda”.

tl_rotari_skicaTo je samo mogla odobriti odgovorna osoba u administraciji Grada za pripadajući resor, tj.u Službi prostornog uređenja i zaštite okoline. Ideja rotarijanstva je iznad rasne, etničke, političke, polne i bilo kakve druge podijeljenosti i diskriminacije, ali moram reći da je ovakav neprofesionalan, bezobrazan, neodgovoran, neinteligentan i bahat potez, nadasve nedopustiv u civilizovanom svijestu. Pitam se: Da li smo mi to ili da li smo mi to još uvijek?
Jedno potpuno devastiranje morala, odgovornosti i prvenstveno poštovanja samog sebe onog (ili onih) koji je (ili su) to bezočno i primitivno odobri(o)/li sa namjerom da se pokažu dobročiniteljima. Ne, oni to nisu, radi se o običnim kradljivcima i lopovima kojima tu nije mjesto.

Sve navedeno potkrepljujem dokumentacijom da bi se ovaj Projekat mogao i realizirati.
S poštovanjem, Adnan Burina, predsjednik RC “Salinae 2015/16.

6 Komentari

  • nije Imamovic ukrao streetworkout park, nego projekat i lokaciju za kojoj su ovi iz Rotarija nasli investitore iz inostranstva

 1. Smišljali su to dvije godine 2014-15,prijedlog poslali 2016 a realizacija je trebala da bude 2017…..pa šta ste vi mislili da za tri godine niko ništa ne smije da pravi jer ste se vi prvi sjetili toga daj majke vam ne pametnjarite ustvari evo vam prilike da se pokažete ako su oni ukrali vašu ideju i napravili na Stupinama a vi svoje napravite na Slatini,Miladijama,Sjenjaku,Slavinovićima ili nekom drugom djelu grada samo nemojte da čekate još tri godine!

  • Dragi moj Sizife (nisi si dzaba stavio taj nick), izgleda da kontanje malo preskace i steka. Ja skonta da su oni, Rotari ili vec kako se zovu, pocetkom godine sve pripremili, u aprilu 2016. sve papire dobili od grada, dobili rok do sprila 2017., skupljali pare i sad htjeli sve da zavrse. Steta, ali ublehe u administraciji grada im ne dadose. Lijepo capise ideju za izbore. Mislili ovi izlevaceni da imaju posla sa normalnim svijetom. Ha, ha,… Gdje ti Sizife nabroja silne godine? Mozda si dodo malo svojih, pa da se osjecas mladje!!

   • Nase kulturne organizacije imaju podrsku opcine jedino ako su u upravljackoj strukturi clanovi SDP-a, inače…
    Jasmin je davno zasluzio mjesto na Kozlovcu na sta je sve i kako trosio pare gradjana
    Nadam se da ce se i to dogoditi kad ga sad na izborima smaknemo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here