Vaša pisma: Divlji autobuski terminal u 6. bosanskoj

4
725

Mirni dio tuzlanske ulice 6. bosanske brigade godinu dana od ranog jutra do u noć remeti buka autobusa, minibusa, kombija i automobila.

Dio nekretnine koja je u posjedu porodice Mukić punih 150 godina na silu i prevaru uzurpira izvjesni Nermin Spahić, koji je od bosanske avlije napravio divlji autobuski terminal.

Bez urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole napravio je građevinski “blickrig” i na mali prostor uveo desetine motornih vozila, započinjući taksi biznis gdje mu nije mjesto.

Svojinski odnosi su drugi dio ove kriminalne rabote u kojoj Spahić, uz pomoć pohlepnog insajdera, obmanjuje i javnost i državu koja za sada djeluje mlako i mlitavo.

Valjda ne zbog činjenice da njegova žena radi u – gradskoj administraciji! (O.G.)

4 Komentari

  1. Ovaj je haman gori od AKM-a na Slatini. Nemere im niko ništa…. Đije sada gradska inspekcija……sve sami kriminalac
    Da ustane iz mezara nekadašnji gradonačelnik Tuzle, Gospodin ATIĆ , čija je kuća 50m od ovih kriminalaca, namah bi se vratio u mezar.

    • Zašto ne objavite kako mu se zove žena i šta radi u Gradskoj upravi? Hoće li Jasmin ispitati kriminal svojih službenika? Ko je od građevinskih inspektora bio na mjestu “nesreće” i je li uzeo repa da ne piše prijave…Ko je investotor, mora da od taksija dobro zaradjuje pa mu se moze, je li ovdje pranje para u pitanju halo

  2. Može li iko reći faraonu da mu je grad uqurcu, prljav neuredan, sa saobraćajnim kolapsom, kolonama vozila koje je “projicirao” skverovima – kruznim tokovima; da mu semaforska signalizacija izgleda tako da mu ljudi dnevno po hiljadu puta j**u rodbinu jer moraju pješačke pretrčavati da ih auto ne zgazi…
    Mani se idiote priča o kantonima i glupostima, Evropi i pokretima, kad je tvoje da čistiš smeće po gradu i omogućiš život dostojan čovjeka, što sada nije slučaj ni u snu…Idiote

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here