Vaša pisma (2): Divlji autobuski terminal u 6. bosanskoj potencijalno bure baruta

0
570

Slučaj divljeg autobuskog terminala u Ulici 6. bosanske brigade kojeg je bez ijednog zakonskog osnova i dozvole izgradio izvjesni Nermin Spahić zabrinjava zbog još jedne okolnosti.

Da podsjetimo, Spahić je prevarom i na silu uzurpirao zemljište koje je u posjedu porodice Mukić od 60-tih godina 19. vijeka. Na brzu ruku izveo je građevinske radove na očigled gradskih organa, zaduženih i plaćenih da štite propise i zakone, rugajući se pravu, pravdi i zdravom razumu normalnog svijeta.

Vodeći kaubojski taksi biznis na mali prostor dnevno parkira desetine autobusa, minibusa, kombija i automobila, čima se koncentrišu tone goriva koje moguće prijete eksplozijom i požarom velikih razmjera i teškim posljedicama.

Naime, budući da ne posjeduje urbanističku saglasnost niti građevinsku dozvolu, jasno je da divlji terminal radi i bez drugih potrebnih dokumenata, posebno u vezi protivpožarne zaštite. On na placu nema ni kante vode zbog čega strijepe vlasnici okolnih kuća i domaćinstava.

O ovome je upoznata tuzlanska Profesionalna vatrogasna jedinica.

Ostaje da se vidi hoće li nešto vatrogasci preduzeti, da se ovo bure baruta u 6. bosanskoj stavi pod kontrolu reda i zakona i građani nastave živjeti kao i dosada, bez straha od potencijalne eksplozije i vatrene stihije. (O.G.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here