Vanredna konferencija SBB-a: Ovo je atak na SBB da se destabilizira stanje u državi

2
354

Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru, odlučio je danas Sud Bosne i Hercegovine. Sud je procijenio da postoji opasnost utjecaja na svjedoke, ometanje istrage… Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda.

U prostorijama Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine danas je održana vanredna press konferencija, povodom hapšenja i određivanja pritvora predsjedniku te stranke, Fahrudinu Radončiću.

Članovi SBB-a podržali Radončića, ‘Fahro, Fahro…’: Skandiranje na press konferenciji

“Kao što smo mogli pretpostaviti, Sud BiH je ovakvom odlukom u potpunosti opravdao konstataciju predsjednice Suda BiH, da u ovoj zemlji djeluje pravosudna mafija. Ovo je staljinistički modalitet vladanja koji se ovdje na silu demonstrirao. Ovo je dokaz da pravosudni aparat ove zemlje ne predstavlja ništa više nego instrument represije u rukama porodično obavještajnih i političkih centara moći, čiji je krajnji cilj vraćanje BiH u davna vremena za koja smo mislili da više nećemo susresti. U trenutku kada je BiH najavila da predaje aplikaciju za članstvo u EU, kada se otvaraju vrata euratlantskim integracijama, kada je bošnjački narod dobio stabilnu i vladu i koaliciju, kadar koji može da osigura bolju buducnost, mafija pokušava da to sve onemogući”, kazao je danas Mirsad Đonlagić.
On je dodao kako je cilj jasan – destabilizacija bošnjačkog političkog faktora sa krajnje nesagledivim posljedicama za Bosnu i Hercegovinu.

“SBB će korisiti sva pravna i demokratska sredstva da to zaustavi. Mi se ne bojimo. Istina i pravda su našoj strani, i nećemo ustuknuti. Pravdu i zaštitu ljudskih prava predsjednika Radončića koja su očigledno i besprizorno zgažena, tražit ćemo od najviših institucija pravosudnog sistema Bosne i Hercegovine i šire”, poručio je danas Đonlagić.

2 Komentari

  1. Koliko si ti volio ovu državu da si odmah pobjegao u inostranstvo Djonlagiću Vi iz SBB i SDA ste postali gori
    od Dodika on referendum vi hajku na sud i tužillaštvo.ne želim državu sa 3 posto bogatih i 97 posto siromašnih tvoj lider je jedan od tih u 3 posto sa pobratimom BAKIROM …Pustite institucije da rade svoj posao a vi i Lijanovići pod ruku napravite neku zatvorsku stranku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here