Utopila se tročlana porodica i momak koji je pokušao da ih spasi

0
216

Tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin Darko Vujošević utopili su se danas na Skadarskom jezeru, nakon što se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili. To je novinarima na licu mjesta ispričao Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu.

Prema svjedočenju preživjelih putnika, poginuli su supružnici iz Zete, Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Darko Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu. Tijelo Jane Kumburović je pronađeno, dok se za ostalima traga.

Vanja, Radojica i Ljiljana Rašović, kao i sveštenik Neofit koji su se takođe nalazili na brodu su se spasili.

Oni su bili u posjeti manastiru Vranjina, a čamcem je upravljalo svešteno lice, potvrdio je jedan od preživjelih putnika, prenose Vijesti.me.

tragedijacg-1

“Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija”, ispričao je Rašović.

“I oni su mogli da se spasu, ali je majka je pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da spasi njih, a za njima i momak koji je priskočio u pomoć. Mi ostali smo pokušavali da se domognemo obale i neki od nas su u tome uspjeli”, kazao je Rašović.

Spasilačke ekipe su još na terenu.

Direktor NP Skadarsko jezero, Nenad Ivanović, potvrdio je “Vijestima” da je nađeno jedno tijelo, a da se za traga za još tri osobe.

Sektor za vanredne situacije je u akciju potrage uključio i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja. (vijesti.me)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here