Uspjeh bicikliste Huseina Selimovića na Balkanijadi

0
346

Osvajanjem sjajnog 2. mjesta na nedavno završenim Balkanskim igrama u Rumuniji, naš mladi biciklista i član BK “Zmaj od Bosne” Tuzla, Husein Selimović ostvario je jedan od najvećih rezultata u bh. biciklizmu.

Povodom toga danas je u hotelu Tuzla održana konferencija za medije.

“Prvog dana sam vozio hronometar i tu sam zauzeo drugo mjesto iza grčkog reprezentativca. Izgubio sam za pet sekundi, bez adekvatne opreme za tu disciplinu. Prezadovoljan sam. Drugi dan se vozila drumska trka od 66 km, bila je zahtjevna staza, a završio sam četvrti, a moglo je biti bolje da nije bilo tehničkih problema. Zbog toga sam tužan jer sam siguran da sam u toj utrci mogao uzeti medalju. Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli”, istakao je Selimović.

Osim Selimovića, na Balkanijadi u Rumuniji reprezentaciju BiH činili su još dva “Zmaja”, Savo Milovanović i Osman Ćorić, dok, nažalost, ostali reprezentativci koji su bili na spisku, nisu nastupili zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Na presu je rečeno da je osnovan i Balkanski biciklistički savez, čime su stvoreni uslovi za lakšu organizaciju međunarodnih utrka i bolji međusobni omjer u reprezentativnim selekcijama, navodi se u saopenju sa press konferencije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here