Upozorenje na jak vjetar na području Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta

0
452

Na širem području Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta jutros se upozorava na mjestimično jače udare vjetra. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Danas od 08 do 17 sati zbog neophodnih radova saobraćaj će biti obustavljen na regionalnim putevima R-469 Živinice-Međaš i R-456 Previle-Humci-Šibošnica. Vozila će saobraćati alternativnim pravcima.

Zbog održavanja gradskog krosa učenika, danas od 11 do 11:30 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze kroz Bihać. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na lokalne saobraćajnice (ulicama Saliha Mušanovića, Nositelja Hrvatskog trolista, Hasana paše Predojevića i Meše Selimovića).

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalni put R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.(f,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here