Upitan odlazak rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa na derbi s Dubicom!?

0
405

Večerašnji trening rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa protekao je u sumornom raspoloženju.

Zbog besparice upitan je njihov odlazak na subotnji derbi u Kozarsku Dubicu, gdje u okviru 17. kola trebaju odigrati meč protiv Dubice.


Upućeni u klupske prilike kažu da predsjednicu UO Havu Fazlić niko nije vido u Jedinstvu AR još od utakmice protiv grčkog PAOK-a. Nedavno su predstavili novog člana UO kluba Omera Isovića, predsjednika UG “Zmajevo srce”, koji je obećao mnoštvo aranžmana za pomoć klubu, ali izgleda da je to bilo tek promotivno predstavljanje spomenutog.

Igračice nisu primile plaću, odnosno, stipendije za prošli mjesec. Nema novaca ni za putovanje u Krajinu.

Igračice su u neslužbenom razgovoru ponovile da žele otići na utakmicu i pobijediti. Njihov niz pobjeda iznosi 12 utakmica, od kojih šest u prvenstvu i trenutno su “zakovane” na drugoj poziciji, iza, za sada, nedodirljivih Gruda.

Uz sve, plasirale su se u četvrtfinale Kupa BiH s velikim šansama da se nađu u završnici i da odigraju finale s Grudama, kakvo su trebali igrati i prošle sezone, ali krivicom Saveza završnica nije odigrana.

– Moguće da nekako skupimo novac i otputujemo u Dubicu, ali od iduće utakmice, ako se ništa pozitivno ne dogodi, ekipa će se rasturiti – rekle su ogorčene rukometašice.

Presahli su izvori finansiranja, iz gradskog i kantonalno proračuna nije na račun kluba legla ni marka, niti se zna kada će. Ranija praksa pokazuje da novac iz proračuna, koliko god da ga je malo, a skromniji ne može biti, bude doznačen krajem godine.

Pokušali smo večeras ovim povodom kontaktirati predsjednika Skupštine Zvjezdana Karadžina, ali nam na poruke nije odgovarao. Moguće da poruke do njega nisu došle iz nekog razloga. Pokušat ćemo dobiti objašnjenje sutra.

Već dvije godine najuspješnija sportska ekipa Tuzlanskog kantona posrće na putu kojim “posipa” samo uspjehe. Šta čine da pomognu sportski savezi Grada i kantona? Može li nova ministrica kultuire, sporta i mladih Slavena Vojinović pomoći da se riješi trenutna situacija?

Može li novi pomoćnik Grada za društvene djelatnosti Zijad Lugavić, koji je promaknut umjesto smijenjenog Vedrana Lakića, pokazati razumijevanje da najuspješnijem gradskom klubu pomogne da okonča uspješnu sezonu?

Ako ovakav odnos vlada spram uspješnog sportskog kolektiva, šta mogu očekivati oni koji su ispod razine Jedinstva AtlasRelaxa. Mnogi sa slabijim rezultatima, a većina ih se bori za opstanak, bolje prolaze. Pa i to nešto kazuje o tome kakva smo sredina postali! (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here